ÄT FÖR TRÄNINGSRESULTAT!!!

De flesta jag hjälper med kost äter alldeles för lite och blir ofta chockade över ”hur mycket” de ska äta. Det finns absolut någon form av rädsla förknippat med mat, extra vanligt hos oss tjejer. Jag ska erkänna att jag själv har varit där, jag har helt enkelt tänkt för mycket på vad jag äter och har hela tiden gått runt med någon form av stress kring mat. Jag har verkligen crossfiten att tacka för hur jag ser på kosten idag. Den har hjälpt mig att äta för prestation, för att bli stark och för att orka träna hårt. Egentligen väldigt fantastiskt att en träningsform kan bidra till det? För vem orkar egentligen spendera sjukt mycket tid åt att tänka på vad man ska äta, när man ska äta, hur man ska äta. Räkna kalorier hit och dit och ständigt känna den stressen JÄMT. Det finns absolut perioder då det kan vara kul och nödvändigt att räkna kalorier exempelvis när du kanske ska lägga om din livsstil, behöver gå ner i vikt och få koll på saker och ting. Men nu pratar jag långsiktigt och ur min egen synvinkel. Jag är otroligt tacksam för att jag har hamnat där jag är nu, för jag trivs så otroligt bra. Och det är väldigt intressant det där med hur mycket man kan äta egentligen? Äter du bra mat, utan massa konstiga tillsatser, en bra fördelning på protein, kolhydrater och fett så kan du äta betydligt mer än vad du tror. Tänk så till 80 % och fyll de 20 % som är över med något som du gillar. Kanske är det en godispåse på fredagskvällen? Eller en tre rätters middag på stan med dina bästa vänner?

 

 

Jag äter ca 5 ggr om dagen fördelat på frukost, lunch, middag mellanmål och kvällsmål. Jag äter mer nu än tidigare, egentligen inte mycket annat, men jag äter mer mat. Här ser ni en bild på min lunch idag. Laxfilé med sötpotatis och rotfrukter toppat med fetaost. Cleant och en grym blandning av protein, kolhydrater och fett. Bor du i Göteborg och äter lunch ute på stan ofta, kom förbi oss på Boost i Saluhallen. Vi har grym mat för dig som bryr dig om vad du äter, vill ha kvalitet på din mat och vill kunna prestera på både träningen, jobb och i ditt privatliv! Tänk positivt om dig själv & ät ordentligt, dina träningsresultat kommer att tacka dig 🙂

4 kommentarer på “ÄT FÖR TRÄNINGSRESULTAT!!!

 1. Maja

  Vad tror du jag kan äta? Hur mycket. Vill gå ner lite. Väger 65 och är 165. Är brevbärare så cyklar omkring 5 timmar om dagen och springer i 40 trapphus. Plus styrketräning 5 gånger i veckan. 🙂 kram

  Svara
  1. Therese Inläggsförfattare

   Hej Maja, det går inte att svara på bara sådär. Det är mycket annat som spelar in. Men om du har en aktiv livsstil utöver träningen så kan du absolut äta mycket, av rätt mat. Mycket kolhydrater, lagom med fett och protein. Och att äta regelbundet samt dricka mycket vatten.

   Vill du ha hjälp för att få individanpassat kostschema så hjälper jag gärna dig med det genom att sälja dig ett kostschema. Hör av dig på svenssontherese@hotmail.com isåfall 🙂 Kram. Therese

   Svara
 2. elina

  hej undrar bara om du brukar laga mat varje dag eller gör du för hela veckan? är det lätt att ta rätt mängd kokt ris om man gjort för hela veckan typ?

  Svara
  1. Therese Inläggsförfattare

   Hej Elina. Just nu lagar jag alltid bara mat för dagen. Jag äter ofta ute dvs från Boost oftast med tanke på att vi har så bra mat där. Innan när jag inte hade Boost och jobbade annorlunda så gjorde jag ofta foodprepp. Jag förberedde protein och hade i kylen likt lax, kyckling eller nötfärs och gjorde ofta potatis eller ris till det eller någon sallad. Så det är ett jättesmart sätt! Absolut, bara att ta den mängden du vill ha! 🙂

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *