Benpass för makalös träningsvärk

Alltså… Jag har träningsvärk from hell i mina ben.. Shit. Jag har alltid älskat träningsvärk, samtidigt som jag hatat det.. Men nu kan jag varken böja mig ner eller sätta mig på toan eller en stol. Tror många av er där ute vet vad jag menar. Vad an denna träningsvärk? Jo, igår körde jag styrketräning på Sats, som jag lovat mig själv att lägga in någon gång i veckan för att bygga styrka samt variera min träning. Jag går ju på klasser när jag kör crossfit vilket betyder att vi kör någon form av högintensiv avslutning på varenda pass. Så, vill jag utvecklas och bli starkare så är variationen väldigt viktig för mig. Ni förstår kanske själva att det är väldigt slitsamt för kroppen att göra högintensiva helkroppsövningar varje dag. Glad är jag som är utbildad PT och har mycket övningar på lager så jag bara kan gå till gymmet och lägga upp ett grymt pass. Passet hittar ni lite längre ner. Vill ju dock tillägga att man blivit väldigt bekväm med att bara gå till boxen och göra det som står på tavlan och veta att det är en bra programmering. Det ni. Det är en lyx! Och kan ni tänka er. I söndags var jag på yoga och igår styrketränade jag. Stolt över mig själv. Nu ska jag hålla i det här.

 

Här har ni passet och kör ni inte ben jätteofta kommer ni garanterat att få träningsvärk. Våga ta en vikt som utmanar dig och gör hellre några färre reps! Det är min utmaning till dig 🙂

 

– Backsquats 
Stegrade upp vikten till 60 kg och gjorde 5 reps på den vikten!
– Utfall i smith SS. hoppande utfall
20 kg* 5 st utfall på varje ben SS. 12 hopp
– Raka marklyft med hantlar (12 kg’s hantlar) SS. sumosquats med hantel (34 kg)
– Liggande lårcurls på pilatesboll SS. Steg upp på hög box
– Hipabduction SS. Benspark i maskin 

 

Mindre nice är det att jag ska ha PT-timma idag och vi ska köra övningen squatsnatch, och jag kan knappt sätta mig ner.. Hahaha.. Goals!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *