Vad äter jag under en dag?

Hej fina. Idag tänkte jag posta ett inlägg som är önskat av många och det är vad jag äter på en dag. Mina matvanor ser ganska likadana ut måndag-fredag lunch, om jag inte är iväg, bortbjuden eller om det händer något annat under vardagarna. Jag väger inte min mat, och jag räknar inte kalorier. Men jag ser till att få i mig energi från protein, kolhydrater och fett och gör mina måltider utefter det. Jag är väldigt stor i maten och äter mycket. Jag äter samtidigt väldigt ren mat och kan därför äta stora portioner. Jag är väldigt noga med att äta grönsaker till lunch och middag och dricka mycket vatten. Utöver vatten så dricker jag 1-2 Nocco om dagen, ofta fun-light och ibland någon lightläsk. 

 

Mina dagar ser ofta ut såhär, frukost, lunch, mellis, middag, kvällsmat. Så jag äter alltså 5 ggr per dag. Det passar mig bra! Jag äter var 3-4 timme så alltså ca 8,11-12,15,18,20 någonstans. Sista målet blir ganska tätt inpå jag går och lägger mig. Jag gillar och äta då, då har min kropp något att arbeta med under natten och jag sover mycket bättre om jag inte är hungrig. På helgerna dvs fredagkväll-söndag så äter jag mest det jag känner för. Det är inte så att jag går in med inställningen att Wohooo nu är det helg nu får jag äta allt jag ser (som jag har gjort tidigare..) utan vi går ut och äter med vänner, tar något glas eller möjligtvis eller köper något gott att äta hemma i soffan. Så som ni förstår så lagar vi inte allt för mycket mat hemma, utan när vi vill äta något annat går vi gärna ut och äter. Hemma i soffan blir det alltifrån lösgodis, glass till popcorn. Det är mina favoriter!!

 

Så, mina dagar ser som sagt väldigt lika ut, tråkigt tycker vissa, men jag har inget behov av att ändra för mycket i min kost, jag har samtidigt inget intresse för det heller. Jag är ingen person som gillar att spendera timmar i köket och göra mat efter recept.

 

Till frukost, blir det oftast gröt. Havregryn gröt med någon topping. Det här skrev jag om i ett inlägg häromdagen, kika på det. Nu när våren och sommarn kommer vet jag att jag ibland inte kan ha något sug för varm gröt så då gör jag gärna smoothies eller äter kvarg och ägg. När jag tränar och går direkt till jobbet gör jag alltid en smoothie med mandelmjölk, proteinpulver, havregryn, banan och ibland bär eller jordnötssmör. Jag älskar också hotellfrukost, bröd, yoghurt, äggröra osv men har ingen tid direkt att göra sådana frukostar hemma så det unnar jag mig när jag går ut och äter det! Det brukar bli någon gång i veckan.

 

Till lunch, blir det alltid Boost. Ni som följt mig länge vet att jag alltid har gjort matlådor förr. Nu äger jag en restaurang som serverar precis det jag hade haft i min matlåda, dessutom mycket godare. Så finns ingen anledning till varför jag ska ta med mig egen mat. Jag sparar massor med tid på det och det älskar jag. Allt hos oss är i min smak så här varierar jag mellan våra proteinkällor och kolhydratkällor och adderar någon fettkälla. Min favorit är vår guacamole, eller nötter! 🙂 Jag är en person som snöar in mig på något och äter det varje dag. Innan jag byter. Just nu har jag sånna cravings för sötpotatis!!!

 

Till mellis, varierar jag mig ganska mycket. Men är en periodare här också. Det kan bli allt ifrån ett äpple, till en smoothie, till barebells- pudding med topping på, riskakor med ägg, nötter, en proteinshake, kvarg, en bar. Beror lite på vart jag är och hur förutsättningarna ser ut. Men jag är noga med att äta ett mellanmål. Vad det än är, så är det bättre än att inte äta någonting. Om jag inte äter ett mellanmål så är jag oftast väldigt hungrig när jag väl ska äta middag.

 

Till middag, äter jag oftast samma sak som på lunchen. Dvs en proteinkälla (kyckling, nötfärsbiffar, lax oftast), kolhydrat (sötpotatis, ris, rotfrukter etc.) och grönsaker. Och lite beroende på hur mycket fett jag har ätit under dagen kan det bli en fettkälla här också. Oftast har jag ätit det redan så känner inget behov av att äta mer fett här. Äter jag exempelvis ägg till frukost, nötter och guacamole till lunch och mellis så känner jag mig ganska klar här! Nu är det är en period då jag jobbar mycket så tar jag ofta med mig mat hem från Boost, av ren lathet, också som ni nog förstår så är man inte jättesugen på att ställa sig och laga mat när man har jobbat med mat hela dagarna. Men väldigt basic här också, måste jag säga. Jag är som sagt inte så i behov av att äta något ”speciellt”.

 

Till kvällis, äter jag oftast kasein eller ägg. Jag älskar att steka 2 ägg i kokosolja och ha på riskaka. Det är en favvo!! Eller simpelt med kasein och någon topping på, så som färska bär, nötter eller frukt.

 

 

4 kommentarer på “Vad äter jag under en dag?

 1. Sanna

  men åh.. Är det bara jag som äter så sju mycket på kvällen!? äter samma middag som dig typ men sen 12 skålar med gröt och frukt och 2-4 mackor, minst, varje kväll! äter du bara två äggmackor?!

  Svara
  1. Therese Inläggsförfattare

   En orsak till att vara väldigt hungrig på kvällen kan absolut vara att du äter för lite under dagen. Så är det för mig också. Har jag slarvat med lunch, mellanmål eller middag är jag ofta hungrig på kvällen. Märker det tydligt om jag utesluter kolhydrater i min kost exempelvis. Ät lite mer under dagen så ska du se att du inte hamnar där på kvällen! 🙂

   Svara
 2. Louise

  Har ätit en gång på boost (för jag bor inte i Göteborg annars hade det vart betydligt oftare) men det är ärligt talat bland det godaste jag ätit, sjukt fräscht och idén om en resturang med så hälsosamma näringsrika alternativ är hur bra som helst. Kommer lätt äta där nästa gång jag besöker Gbg!

  Svara
  1. Therese Inläggsförfattare

   Goa du! Du får komma tillbaka till Göteborg snart. Ser fram emot att du kommer, glöm inte att hälsa på mig om jag är på plats! 🙂

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *