VILODAG OCH UPPLADDNING

Hej fina. Idag har jag vilat och laddat på med energi inför lördag, då jag ska springa min längsta runda någonsin. 21 km. Ett halvmara!!! Vet inte vad jag gett mig in på, ska haka på några från min crossfitbox som ska springa. Jag ser det som en rolig grej och en utmaning. Har aldrig sprungit längre än 11 km förut så det blir nästan dubbla sträckan. Vi ska springa Gamla Göteborgsvarvsbanan och där springer alla tillsammans i en stor klunga i ett 6.30  tempo. Är faktiskt lite taggad. Jag älskar ju utmaningar och jag har länge velat springa längre sträckor, men är så otroligt dålig på att motivera mig till det själv. Jag är mer en explosiv atlet och springer mer korta och snabba sträckor än längre. En anledning till att jag har svårt att springa längre är ju självklart för att jag springer för fort. Så bra att någon håller koll på tempot åt mig nu. Flåset är inte min svaghet utan det kommer garanterat bli att jag kommer få sjukt ont i mina ben, eftersom jag inte är van vid belastningen. Men den smällen får jag faktiskt ta.

 

Imorgon har jag fått tipset av mina grymma vänner som springer mycket att springa en kortare runda på 4-5 km. Och sedan blir det uppladdning på kvällen med mycket carbs. Funderar på en pasta till middag och sedan havregrynsgröt eller något annat till kvällsmat. Vi ska springa redan vid 8.00 på lördagsmorgonen vilket betyder att det bara blir något så lätt som en banan och vätska där innan. Känns ju läskigt att springa så långt på tom mage, samtidigt som jag är van vid att träna på tom mage så får lita på kroppen. Jag älskar ju prestation och nördar gärna ner mig på allt sådant där omkring så nu vill jag ju göra det här ordentligt och all-in, haha, typiskt mig. Är nyfiken på om jag kommer få mersmak på det här med längre distans? Eller om jag kommer att inse att det inte alls är min grej. Något som jag är taggad på nu är iallafall vår och massa löpning. Så roligt nu när vi börjat springa litegrann i boxen också.  Så ja, denna veckans träning har sett lite annorlunda ut än hur jag brukar träna. Men ibland får man ändra om litegrann när det står utmaningar på schemat! Ska försöka köra lite storys under tiden vi springer. Så om ni inte redan följer mig på Instagram, gör det, så får ni hänga med. (@theresesvensson) 🙂

 

2 kommentarer på “VILODAG OCH UPPLADDNING

  1. frida

    Kul!
    Ett tips, (förstår att du ej kmr äta mer, jag gjorde inte heller det innan min första 21) men att i en liten ficka ha dextrosol/nötkräm eller gel att ta efter typ halva kan vara skönt.
    Kör hårt och lycka till!!

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *